Selecteer een pagina

In de media worden veel woordgrappen gemaakt. Omdat het nog steeds de Week van het Nederlands is, en ik je vorige week beloofde het vandaag weer over de Nederlandse taal te hebben, wilde ik je vandaag eens trakteren op een ontspannen blog. En ik werd onverwacht geïnspireerd door… ‘de Hema’.

Ik ben fan en ik heb dus ook zo’n klantenpas. Je spaart met zo’n pas bij iedere aankoop kortingspunten. Super, dacht ik want korting is natuurlijk altijd welkom. Maar het stelt me toch steeds een beetje teleur. De korting is meestal tien of, als je geluk hebt, twintig procent op één product. Bij Hema betaal je zelden meer dan een paar euro dus die korting, daar kun je nog geen worst van kopen. Nu ontvang ik ook regelmatig een nieuwsbrief van ze en omdat ik benieuwd was hoe ik de meeste euro’s uit mijn klantenpas kon slepen, klikte ik op de ‘lees verder’ button. En toen gebeurde het. Ze hadden een storing:

‘Worst kaas scenario! Er is iets misgegaan. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. We werken er hard aan om dit te repareren.’

Hema, wat hou ik toch van je. Dit maakt dat kleine beetje korting, en het feit dat ik de klantenpas nog steeds niet helemaal snap, weer goed. Ook al is Hema niet de eerste die woordgrappen maakt met de term worst kaas scenario, ik vind wel dat zij hier alleenrecht op mogen hebben. Vanwege hun rookworst.

Vrijdag de dertiende is Hema altijd op z’n lolligst. Eerder al zetten ze hun worst ‘what’s the WORST that could happen’ en later hun panty’s ‘bang voor ladders‘ in de schijnwerpers. Ik ben benieuwd waar ze a.s. vrijdag mee komen, 13 oktober is het weer zover.

Hema vrijdag de dertiendeHema vrijdag de dertiende

Er zijn allerlei onderzoeken naar gedaan, waarom woordgrappen werken bijvoorbeeld. Maar daar ga ik je niet mee vervelen, humor verkoopt gewoon. Lijkt me geen hogere wiskunde. Daarom een paar goede en minder goede grappen, gewoon om even te ontspannen tijdens je drukke werkdag. Haal een kopje koffie en vergeet even alle superbelangrijke dingen die je vandaag nog te doen hebt. Ik ga er verder geen woorden aan vuil te maken: have fun!

Op deze site kun je met een nummer uit de Top 2000 inhaken op een van de Gamma producten. Slim Gamma…

Gamma top 2000

Maar nu hun concurrent, die verzint het gewoon zelf:

praxis-woordgrap

Pickwick aan de vooravond van een belangrijke voetbalwedstrijd. Geen idee welke. Iets met WK.

Pickwick woordgrappen

En een Gay Pride pareltje van Vodafone:

vodafone gay pride

Tot slot een filmpje dat ik op Dumpert vond. Dit is gratis reclame, hier heeft Ikea zelf niets voor hoeven doen. Maar ja, Ikea laat zijn klant sowieso alles zelf doen. Tot volgende week en laat me in een reactie even weten wat jouw favoriete woordgrap is.