Selecteer een pagina

 

 

 

 

 anna

Schrijvers schrijven boeken. Ik dus ook. Op dit moment ben ik bezig met ‘de laatste’ verbeteringen. Binnenkort ga ik op zoek naar een uitgever. Ik heb natuurlijk een paar favorieten, maar als jij er eentje bent of kent, contact me alsjeblieft.

Na een liefdevolle, maar verwarrende jeugd gaat Anna al op haar zeventiende het huis uit. Zo denkt ze de controle over haar eigen leven te krijgen. Ze doet enorm haar best en het lijkt allemaal best aardig te lukken, maar als ze zevenentwintig is -inmiddels moeder van twee kinderen- valt ze op een ijskoude morgen van een brug en glijdt gewond onder het ijs. Ze krijgt een sneak preview in dat wat men de hemel zou kunnen noemen. Daarna wil ze nog maar één ding: terug naar dat licht, dat geluk en die onvoorwaardelijke liefde die ze voelde toen ze heel even dood was. Het beeld dat ze had van de wereld is omver geschopt, als een reeks heilige huisjes die als dominostenen gewelddadig tegen de grond zijn gemept.

Dit is een verhaal dat gaat over opgroeien met het Amsterdam van de jaren zeventig en onvervalst Mokums taalgebruik op de achtergrond. Over ingewikkelde maar vooral hilarische familierelaties, een jeugdliefde pur sang, de dood in meerdere verschijningen, overleven en overspel. Maar bovenal gaat dit verhaal over het onverschrokken najagen van geluk. Tijdens haar zoektocht vliegen de brokstukken in het rond en doet Anna vaak meer kwaad dan goed, voor zichzelf en jammer genoeg ook voor de mensen om haar heen. Anna gaat door en ook al weet ze precies wát ze zoekt: het (b)lijkt verdomde moeilijk dat te vinden.

Anna is een toegankelijk en ontwapenend boek dat leest als een roman, maar waar je tussen het lachen en huilen door uiteindelijk ook nog wat van opsteekt. Over de dood bijvoorbeeld. Die dus helemaal niet bestaat.

“Overleven is natuurlijk niet mijn hoogste doel, maar nu het sterven jammerlijk mislukte, hoef ik op de dood voorlopig niet te rekenen.”

4 Reacties

 1. Eveline Broersma

  Kijk echt uit naar je boek. Alleen al die bovenstaande zin maakt me nieuwsgierig naar jouw roman. Denk zeker van harte te lachen,te huilen en te genieten….. Je hoort van me

  Antwoord
 2. Esther Huygen

  Hi Marjan,
  De naam Anna is zeer vertrouwd.
  Nieuwsgierig naar dit boek?
  Ja, dat ben ik nu absoluut. Ik ken je nu een beetje en ben eigenlijk al zeker van een boeiend boek. Veel succes gewenst!

  Antwoord
 3. Wendy

  Marjan! Wauw wat goed van je! Ben zeker benieuwd en als je een uitgever hebt kunnen vinden kolonie zeker een exemplaar! Succes!!!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.